tiistai 8. huhtikuuta 2014

Karppi(tonnikala)piirakka


Valmis piirakka.


Piirakka pohja ennen uuniin menoa ja osa täytteistä.
 

Teen yleensä ruuat itse, mutta joskus elämäntilanne on sellainen että ei oikein jaksa ja silloin on ilahduttavaa että kaupasta saa minulle sopivaa lähes valmista ruokaa. (Viimeaikoina Hälsans köket on pitänyt minut ruuissa.) Tänään kuitenkin pyöräytin tonnikalapiirakan. Olen kehitellyt vähähiilihydraattista piirakkapohjaa jokusen kuukauden ja tehnyt monta testiversiota ja omasta mielestäni tämä on jo kyllin hyvä jaettavaksi. Täytteen perusosana toimii kolme kananmunaa ja purkki kermaa, lopun voi säätää mielen tai kaappien sisällön mukaan. Tänään näin:

Vähähiilihydraattinen tonnikalapiirakka

Pohja:
10g psylliumia
90g mantelijauhetta
20g pellavansiemenrouhetta
10g vehnäleseitä
140g juustoraastetta
75g voita
täyte:
3 munaa
200g kermaa
100g tonnikalaa öljyssä
 nokare voita
1,5 paprikaa
1 sipuli
tilliä
sitruunapippuria
valkosipulisuolaa

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja puristele kädessä kiinteäksi palloksi. Taputtele pohjataikina vuokaan (minulla ) ja paista 175 asteisessa uunissa vartti. Kuullota sipuli ja paprikapalat voissa, sekoita muut täytteen osat ja lisää lopuksi hiukan jäähtyneet paprikat ja sipulit. Levitä täyte pohjan päälle ja paista vielä 20 minuuttia.

Parhaimmillaan piirakka on kunnolla jäähtyneenä. Lisäksi tämä on kerrassaan mainio eväs sellaisille raissuille, jossa ei pääse lämmittämään ruokaansa. Kun ottaa palan tai pari tätä piirakkaa mukaan, voi huoletta syödä lisänä jotakin vähän hiilaripitoisempaa. Tässä piirakassa on nimittäin 100g:ssa 11g proteiinia, 3g hiilareita ja 25g rasvaa.

Kävin myös aamulla hakemassa energiaa ja vauhtia ulkoa. Vielä on jäätä lätäköissä ja aikaan kuuluvia pajunkissoja jokapuolella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti