torstai 16. toukokuuta 2013

Raparperikiisseli






En muista olenko kertonut, että meillä on salainen puutarha. Se on niin salainen, että on pysynyt melkein kaksi vuotta meiltä itseltämmekin salassa. Muutama viikko sitten löysimme sen vanhempieni kanssa. Siellä kasvaa mustaa viinimarjaa ja raparperia. Eilen kävin kurkistamassa, joko raparperit ovat kasvaneet ja sieltä löytyi tosi monta syöntikuntoista vartta!

Marjat alkavat olla aika loppu, joten on kerrassaan ihanaa, että oma maa tuottaa jo jotakin tuoretta, jota syödä aamujugurtin kanssa.

Karppieväät on oma taiteenlajinsa ja mielestäni olen onnistunut löytämään sopivat suhteet raparperikiisselin valmistukseen. Siksi pistän tähän reseptin ylös.

Raparperikiisseli

250g raparperia (6 ohuehkoa vartta)
100g mansikoita
5g psylliumia
vettä
steviaa


Pilko raparperit, laita kattilaan ja peitä juuri ja juuri vedellä. Sekoita psyllium vispilällä sihdin läpi noin 3 dl vettä. Keitä raparperit hajalle, lisää mansikat ja psylliumvesi. Keitä hetki. Makeuta ripauksella steviaa. Jäähdytä ja nauti.

Ehkä pakko vielä kirjat ylös muutama ilon aihe: 
  • Eilen tuli hääkutsu joka ilahdutti erityisen paljon. Minäkin olen jo odottanut näitä häitä aika monta vuotta ja voi ihme miten onnellinen olen kun pääsen niitä elokuun alussa todistamaan. Voi rakkaus!
  • Äippä tekee meille eteisen mattoa. Siitä tulee jotakin niin meille sopivaa ja minun silmiä hivelevää. Mulla on taitava äiti!
  • Jatkettiin H:n kanssa eilen kukkapenkkiprojektia, joka aloitettiin jo viime vuonna. Merimies auttoi myös lapiohommissa ja J tuli Merimiehen kanssa kantamaan yhden asian, johon naisvoima ei riitä. Esittelen projektin, kun saan sen vielä vähän pidemmälle. Ihan mahtava päivä, jälleen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti