maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kaalilaatikkoa, kasvispihvejä ja mystinen muodonmuutos







Sinne hurahti viikko. Tarkoitukseni oli ottaa aurinkoisella säällä kuvia ja raportoida taas perheen puuhapäivistä sekä lauantain kirpparikierroksesta, mutta minulla ja auringolla on ollut vähän eri tahti viime aikoina. Vielä on totuteltavaa siihen miten raskaus vaikuttaa mielialaan ja olotilaan niin paljon, että tulee hetkiä jolloin en vain kykene tekemään mitään.

Raportoidaan nyt kuitenkin eilisen puuhailuista, vaikka kuvaaminen iltahämärissä tuottaakin ankeaa tulosta. Tein kaalilaatikkoa ja kasvispihvejä, että on pakkaseen laittaa ruokaa niille päiville kun ei vaan jaksa. Kasvispihvitaikina oli niin suuri, että pihvit eivät mahtuneet kahdelle pellille. Paistoin kolmannen pellillisen tosi vajaana. Kun sitten pakkasin ruokia pakastimeen ja jääkaappiin, huomasin että yksi pihvi oli hiukan vaihtanut ulkoasuaan. On iloista ja palkitsevaa tehdä näitä kasvis-karppi –pöperöitä, kun Merimiehellekin maistuu samat ruuat.

Laitanpa tähän ruokien ohjeet, niin muistan itsekin.

Juurespihvit

n. 1100g juureksia (esim. porkkana, punajuuri…)
nokare voita
kasvisliemikuutio
5 kananmunaa
200g emmental raastetta
25g psylliumia
yrttisuolaa
valkosipulijauhetta

Kuori kasvikset ja raasta rouheaksi raasteeksi yleiskoneella. Vaihda yleiskoneeseen leikkuriterä ja silppua raaste tasaiseksi massaksi.
Sulata voi mikrossa ja sotke kasvisliemikuutio sekaan. Sekoita juuresmassaan kananmunat, juustoraaste, psyllium sekä sulatettu voi johon on sekoitettu kasvisliemikuutio. Mausta taikinamassa vielä yrttisuolalla ja valkosipulijauheella. Muotoile taikinasta pihvejä pellille. Paista 175 asteessa ainakin 30 min.


Kaalilaatikko

puolikas kaali
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
nokare voita
2 dl soijarouhetta
1 paprika tai 3-4 aurinkokuivattua tomaattia
2 tl currytahnaa
1 prk tomaattipyreetä
loraus oliiviöljyä
tilkka vettä
kasvisliemikuutio
valkosipulijauhetta, yrttisuolaa
2 dl kermaa

Pilko kaali ja sipulit silpuksi. Kuullota kaali- ja sipulisilppu pannulla voissa, kaada korkeaan lasivuokaan. Valmista soijarouhesörsseli pannulla, sekoita vuoassa olevaan kaali-sipuli sekoitukseen. Kaada puolet kermasta vuokaan ja paista 200 asteisessa 45 min. Lisää loput kermat, sekoita, laske lämpö 150 astetta ja anna olla folion alla uunissa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti