lauantai 24. elokuuta 2013

Mansikkalaatikko ja kesäkurpitsalaatikko










Nukkuminen on taitolaji, johon minulla ei tällä hetkellä tunnu taidot oikein riittävän. Elelen aikamoisessa sumussa päivästä toiseen. Ja epäilen että tuskin se tästä tulee lähiaikoina enää paremmaksi muuttumaan. Viikon varrella on tapahtunut vaikka mitä, mutta energiaa raportoimiseen ei vain ole. Nyt yritän kasata pienen raportin samoilla vauhdeilla kuin koko päivä on mennyt. Meillä oli taas Perheen Puuhapäivä.

Iskä rakensi mansikoille kasvatuslaatikkoa, jonka suunnitteli viime viikolla ja sahasi kappaleet valmiiksi. Laatikon paikalla oli vielä aamulla hyvin kumpareinen nurmikko, jonka iskä urhoollisesti lapioi tasaiseksi. Äiti haketti sillä aikaa keväällä raivattuja risuja, joilla mansikkalaatikon pohjaa täytettiin, ettei multaa tarvitse hommata niin paljon. Mansikkalaatikko on nyt seinien osalta kasassa ja täytetty ensin täytemaalla, sitten oksahakkeella ja päällä tontilta löytynyttä multaa ja kompostia. Kunhan pääsemme istuttamaan mansikoita, ostan vielä päällimmäiseksi ihan pussimultaa, johon mansikat asutetaan. Eiköhän ne tuossa kasva. Ihan viimeiseksi laatikko saa vielä reunalaudat, jotta minun jalkavammaisen on helpompi hoitaa mansikoita, kun voin istua laatikon reunalla.

Keräsimme taas Merimiehen kanssa omenat. Tosi kauniille ne näyttävät puussa, mutta tänä vuonna on ihan hirveästi matoja. Osa omenoista menee maassa pilalle siksikin, että niitä ei kukaan kerää ajoissa, mutta suurin osa päätyy tunkiolle matojen takia. No onpahan bambeille syömistä ensi talvenakin. Merimies korjasi myös iskän pyörän jarrut, minä taas tein muille ruokaa. Äippä toi mukanaan kesäkurpitsaa ja jauhelihaa, joista sovelsin lihansyöjille lootaa. Laitan ohjeen ylös, koska ruoka oli kuulemma syötävää ja sitä voisi tehdä toistekin. Se meni jotenkin tähän tapaan:

Tomaattinen kesäkurpitsalaatikko

2 kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
sipuli
kourallinen pakastettuja omenakuutioita
valkosipulitomaattimurska
nokare koskenlaskijaa
lihaliemikuutio
yrttisuolaa ja jauhelihamaustetta
emmentalraastetta

Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Paista jauheliha sipulin kanssa, lisää ruskean jauhelihan sekaan kesäkurpitsakuutiot ja tomaattimurska. Mausta jauhelihamausteella.  Keittele  noin  20 min ja lisää koskenlaskija ja omenat. Mausta keitos esimerkiksi lihaliemikuutiolla ja yrttisuolalla. Keitä vielä hetki. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kaada puolet keitoksesta uunivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta. Kaada loput keitoksesta uunivuokaan ja paista 10 min. Lisää päälle juustoraastetta ja paista toiset 10 min.

Minusta kesäkurpitsa ja tomaatti ovat ihan mahtava yhdistelmä. Tosi helposti saa maittavaa ruokaa kun vain yhdistää nuo kaksi ruoka-ainetta, maustaa hyvin ja lisää jotakin proteiinipitoista (omaan ruokaani myös rasvaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti