Nukkuminen on taitolaji, johon minulla ei tällä hetkellä
tunnu taidot oikein riittävän. Elelen aikamoisessa sumussa päivästä toiseen. Ja
epäilen että tuskin se tästä tulee lähiaikoina enää paremmaksi muuttumaan. Viikon
varrella on tapahtunut vaikka mitä, mutta energiaa raportoimiseen ei vain ole.
Nyt yritän kasata pienen raportin samoilla vauhdeilla kuin koko päivä on
mennyt. Meillä oli taas Perheen Puuhapäivä.
Iskä rakensi mansikoille kasvatuslaatikkoa, jonka
suunnitteli viime viikolla ja sahasi kappaleet valmiiksi. Laatikon paikalla oli
vielä aamulla hyvin kumpareinen nurmikko, jonka iskä urhoollisesti lapioi
tasaiseksi. Äiti haketti sillä aikaa keväällä raivattuja risuja, joilla
mansikkalaatikon pohjaa täytettiin, ettei multaa tarvitse hommata niin paljon.
Mansikkalaatikko on nyt seinien osalta kasassa ja täytetty ensin täytemaalla,
sitten oksahakkeella ja päällä tontilta löytynyttä multaa ja kompostia. Kunhan
pääsemme istuttamaan mansikoita, ostan vielä päällimmäiseksi ihan pussimultaa,
johon mansikat asutetaan. Eiköhän ne tuossa kasva. Ihan viimeiseksi laatikko
saa vielä reunalaudat, jotta minun jalkavammaisen on helpompi hoitaa
mansikoita, kun voin istua laatikon reunalla.
Keräsimme taas Merimiehen kanssa omenat. Tosi kauniille ne
näyttävät puussa, mutta tänä vuonna on ihan hirveästi matoja. Osa omenoista
menee maassa pilalle siksikin, että niitä ei kukaan kerää ajoissa, mutta suurin
osa päätyy tunkiolle matojen takia. No onpahan bambeille syömistä ensi
talvenakin. Merimies korjasi myös iskän pyörän jarrut, minä taas tein muille
ruokaa. Äippä toi mukanaan kesäkurpitsaa ja jauhelihaa, joista sovelsin
lihansyöjille lootaa. Laitan ohjeen ylös, koska ruoka oli kuulemma syötävää ja
sitä voisi tehdä toistekin. Se meni jotenkin tähän tapaan:
Tomaattinen kesäkurpitsalaatikko
2 kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
sipuli
kourallinen pakastettuja omenakuutioita
valkosipulitomaattimurska
nokare koskenlaskijaa
lihaliemikuutio
yrttisuolaa ja jauhelihamaustetta
emmentalraastetta
Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi
kesäkurpitsa. Paista jauheliha sipulin kanssa, lisää ruskean jauhelihan sekaan
kesäkurpitsakuutiot ja tomaattimurska. Mausta jauhelihamausteella. Keittele
noin 20 min ja lisää koskenlaskija
ja omenat. Mausta keitos esimerkiksi lihaliemikuutiolla ja yrttisuolalla. Keitä
vielä hetki. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kaada puolet keitoksesta uunivuokaan,
ripottele päälle juustoraastetta. Kaada loput keitoksesta uunivuokaan ja paista
10 min. Lisää päälle juustoraastetta ja paista toiset 10 min.
Minusta kesäkurpitsa ja tomaatti ovat ihan mahtava
yhdistelmä. Tosi helposti saa maittavaa ruokaa kun vain yhdistää nuo kaksi
ruoka-ainetta, maustaa hyvin ja lisää jotakin proteiinipitoista (omaan ruokaani
myös rasvaa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti