perjantai 2. tammikuuta 2015

Hyvää alkanutta vuotta! / Gott nytt år!












Meillä on vietetty niin rentouttavaa joululomaa että ei ole edes blogia ehtinyt päivittää. Raportoin Joulun sitten (toivottavasti) loppiaisen tienoilla, kun on viimeinen hetki pistää mennyt Joulu pakettiin. Sen verrran sanon nyt, että ihana oli Joulu.

Ja sitten tuoreempiin kuulumisiin. Tähän uuteen vuoteen siirryimme tällä kertaa juhlimalla meillä kolmen lapsen ja kolmen aikuisen voimin. Isoja kekkereitä meille ei nyt ollut intoa järjestää, mutta jotain pientä kivaa kuitenkin. Alkuillasta söimme tietenkin nakkeja ja ranskalaisia. Kuuden jälkeen lähdimme ulos siinä toivossa että näemme raketteja, itse olimme satsanneet vain muutamaan tähtisädetikkuun.Ulkoilu meni pulkkaralliksi. Raketteja emme nähneet, kuulimme ja haistoimme kyllä. Seurueen vanhimman lapsen korville päätyi kuulosuojaimet. Eivät estäneet pikkumiehen puhetta, vaan meillä oli oma Mertaranta mukana ralleissa koko matkan. Loppumatkasta ajoivat jo niin kovaa että penkassakin käytiin. Toinen lapsivieraista taas hiukan jurotti koko pulkkailulle ja lopulta otti pienet torkut pulkan kyydissä.

Tarkoitus oli maalata ainakin vanhimmalle lapselle jotain kivaa kasvoihin, mutta toisin kävi. Lpulta kaikilla iakuisilla oli kasvomaalaukset ja lapsilla ei. No kivaa oli kuitenkin. Pilkkarallien päätteeksi kilisteltiin mansikkakuplajuomaa juhlalaseista ja juotiin kippurapilleillä. Iltapalaksi tehtiin vielä voileipiä, joihin päälle laitettiin piparkakkumuoteilla leikattuja makkara- ja juustopaloja. Vanhin lapsista pääsi itse suunnittelemaan leivät ja hienot tuli! Vieraat lähtivät kotiin nukkumaan ja mekin ehdittiin pikkuemännän kanssa ennen virallista vuoden vaihtumista jo syvään uneen.

Julen var lycklig men jag ska berätta om det senare.

På onsdag firade vi nytt år med våra lilla vänner (deras mamma är liten också :) ). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti